Gissa var jag är

(null)

Fängslad för sitt konstnärskap

Imorgon kväll har jag den stora äran att få läsa upp en dikt av en poet som är försvunnen i omskolningsläger sedan 2018. Kom gärna till Vimmerby bibliotek och lyssna! Inte för att jag är en fantastisk uppläsare, men för att uppmärksamma alla dem i vår värld som inte får säga och skriva vad de vill. Det är kulturfredag och Astrid Lindgren-veckan och det är länets litteraturutvecklare Anna Mellergård som presenterar de fängslade författarna. Kl 18:00 på biblioteket.

Stora kniven

Nu är jag äntligen igång med stora kniven och skär bort i mitt manus! 
Fick tillbaka det från en testläsare som tyckte mycket om det, men som menade att andra halvan var mycket bättre än första. Klassiskt! Jag har förstås jobbat i stora drag från början till slut med historian och då hittade jag väl rätt ton och tempo efter sisådär en hundra sidor. Så nu är det bara att gå tillbaka och stryka, ändra och stuva om. Det är faktiskt roligt!
Och även om det kan kännas lite smärtsamt när två sidor som bygger på många timmars research stryks ner till två meningar, så vet jag ju att texten blir så mycket bättre av det. Mer än så - det är nu det faktiskt blir en roman.
Taggar: skriva;