Vabruari – högläsningstider

Sjuka barn, exjobb (sista terminen nu!) och så allt det vanliga – nu är det svårt att hitta skrivtid! Det blir väl på sin höjd ett blogginlägg som det här eller några snabbt nedrafsade tankar i dagboken. Men mycket högläsningstid blir det däremot, med två sjuka barn som har ont i ögonen. Och när man läser en bok för sjuttioelfte gången har man ju som högläsare tid att fundera över vad exakt det är som gör den så bra, vad som skapar magin. Kanske i huvudet notera några knep.
 
Sedan så är det ju inte så enkelt att en bra bok bara handlar om teknik. Det krävs ju hyfsade idéer också. Det var de inne på i senaste numret av Skriva (nr 1), att det är okej att sno idéer. Fast, om någon annan redan har skrivit en historia, varför i all världen ska jag då lägga en massa tid på att skriva samma berättelse?! Det svåra är väl snarast att välja bland alla berättelser som väntar på att bli skrivna. Men inte förrän exjobbet är klart, det har jag lovat min uppsatskompis.
 
För övrigt tyckte jag att senaste numret av Skriva var det tunnaste hittills, tyvärr. Men, som min man sa, den redaktionen måste väl också få skrivtorka ibland. Det är på sätt och vis en ganska befriande insikt för alla oss läsare.

Kommentera inlägget här :