Rättelse

Ser att jag skrev otydligt igår. Boken handlar inte om mellankrigstiden (framgår av omslaget!), men ett av de första kapitlen, som jag läste igår, gjorde det.

En märklig tid

Läser idag i boken Publicisten Ivar Harrie, min kusin Kristoffers avhandling, om mellankrigstiden, en tid som länge fascinerat mig. Tänker på mina författarkollegor som är på bokmässan imorgon, när nazister tänker demonstrera i samma stad. Nog för att motdemonstranterna säkert blir 50 gånger så många, men det är ändå svårt att inte höra ekon av 1930-talet i vår egen tid. Och värre kan det bli framöver.

Författardebut för Emil

Var på releasefest i lördags -  firade Emil Haskett som skrivit Urban fantasy/skräckromanen Dit du inte får gå. Hans fru Johannas tal till Emil, och Emils tal till Johanna och till sin mamma, fick i alla fall mig att gråta en skvätt. Hur skulle vi skrivande människor klara oss utan de där fantastiska människorna som inte bara står ut med oss utan faktiskt står vid vår sida och stöttar.

Nu sitter jag på ett tåg och läser. Det är så häftigt att läsa en bok skriven av någon som man har så många gemensamma referenspunkter med. Bara det är en stor behållning, att det känns som att jag vet vad Emil menar. Sedan så är det dessutom välskrivet och underhållande. Känns som att jag kommer sträckläsa denna bok fastän det absolut inte är min genre egentligen.