Fler biografier på skrivarcafé

Massor med spännande livsöden väntar på att tecknas ned! Sitter du på intressant material som du inte vet vad du ska göra med? Eller har du rent av själv en spännande levnadshistoria med anknytning till mission, som du vill låta fler ta del av? Ett sätt att börja (eller komma vidare) kan vara att komma till skrivarcaféet i Oskarshamn nästa helg. Knyta kontakter, diskutera idéer, utvecklas och utmanas. Välkommen! Se länk:

https://bilda.nu/studiecirkel/skrivarcafe-Cafe_Shalom
Taggar: skriva biografi;

Gud är inga älvor

Nyligen sa en känd ateist ungefär såhär: Om jag går i en underbar trädgård kan jag fascineras av den utan att tänka att det bor älvor längst bak i trädgården.

Ateisten är givetvis ute efter att raljera och reta upp folk, men han kunde inte ha mer fel om vad tron är för något. Gud är inga älvor längst bak i trädgården, han är trädgårdsmästaren som har planerat och planerat den.

Det är vi människor som får låna trädgården, gå omkring i den, sätta upp en gunga i ett träd och njuta. Vilken kärlek han visar oss varje dag! Ibland förstör vi trädgården också, men vi kan räkna med att mästaren bakom allt en dag ska döma vår värld och göra upp med allt det onda. Tack och lov för det! Annars vore han inte god.

Han är alltings centrum och uppehållare. Början och slutet. Han är kärleken och tillvarons yttersta mening. 

Han är Jesus, den person som gjort djupast intryck på mig och miljontals, miljardtals andra genom historien, sann Gud och sann människa - samtidigt! 

Om vi ska säga vad Gud är minst av allt lik, så är det kanske några älvor längst bak i trädgården.

Spot the books

Titta noga på det här inlägget om en hemsydd edwardiansk dräkt... :)


Från http://blogging.susannaart.se/edwardian-farmers-wife/