Kvinnohistoria

Fick denna bok igårkväll (av en gäst som köpt den samma dag för att ge den i present till någon, och fått den signerad av en av författarna). Den är mitt i prick för det jag skriver! Känner att jag kan förstärka/förtydliga kvinnoperspektivet lite, med stöd av denna. Tacksam! Och stolt över dessa banbrytande kvinnliga förebilder.

Extramaterialet

Har blivit uppmärksam de sista dagarna på hur mycket roligt och intressant material jag faktiskt har fått välja bort i skrivprocessen, eftersom det inte precis för berättelsen framåt eller inte är direkt avgörande för förståelsen. Boken kunde nog annars ha blivit dubbelt så tjock. Och troligtvis inte bättre. Men, man får väl som filmmakarna, en extrautgåva med aldrig tidigare visat bonusmaterial, om en tio år eller så!

Faktagranskning

Manuset är ute hos testläsare för faktagranskning. Fastän jag har försökt vara så noggrann, så noggrann så hittar varje person åtminstone någonting att anmärka på. (Det här är personer som har bra koll inom sina respektive områden.) Men de kommer med uppmuntran också. En hade sträckläst en hel natt och tyckte väldigt mycket om det.