Lustigt sammanträffande

Våra vänner som vi är på minisemester med har med sig en högläsningsbok, en life story. Vi började prata lite om den, de berättade lite om den fascinerande historien. Då slog det mig att efternamnet var samma namn som en person i ett brev jag läst dagen innan fick när hon gifte sig. (Alltså, i breven jag har läst nämns hon med sitt flicknamn men jag vet från personregistret att hon sedan fick det andra efternamnet.) 
"Det kanske var släkt på något vis?" Sa jag.
"Det är samma person" sa våra vänner då. "Jag är nästan säker, jag har läst boken förut."
Vi bläddrade lite i boken och där - där stod "min" huvudpersons namn. Det fanns ungefär en sida skrivet specifikt om henne, i boken som våra vänner just höll på att läsa på estniska, och som utspelar sig på en helt annan kontinent. Vad är sannolikheten för det?

De översatte från estniska för jag ville så gärna veta vad som stod. Allt stämde med det jag redan vet, och bekräftade det.
Taggar: biografi;

Foton

Fortsatt att scanna gamla foton och även fått tillstånd av nu levande släktingar att ta med hennes eget fotoalbum på resan. Prata runt foton är ett sätt att väcka liv i gamla minnen och få fram sådant som kanske inte kommit fram annars. Det kan komplettera de mer direkta frågorna, tänker jag. Men det är skönt att slippa släpa med alla bilder, det räcker bra med ett urval.

Brev från Kungliga Automobilklubben


Sådär ja, nu kom körkortet. Hoppas att jag inte behöver använda det!