Sommar

Semestern låter ju i teorin som en idealisk tid att skriva. Men när man, som jag, har en man som jobbar hela sommaren och tre intensiva barn, blir semestern förvillande lik vardagen. Tur att jag har en rätt härlig vardag! Vårt lilla hus mitt i väldigt vackert landskap av kullar, dalar, åkrar och ängar är ju liksom världens bästa plats att tillbringa sommaren på. Diskmaskinen gick sönder i början på sommaren men handdiskningen ger bara ännu mer sommarstugekänsla. Och en del nyttigheter hinner man med trots allt, fläderblomsaft (lite misslyckad dock, skulle ha dragit 4-5 dygn, inte 2-3), måla  en spegeldörr, städa skafferiet och klä med papper - ja, sånt där pyssel som passar när vädret är 22 grader och mulet.

Skriva hinner jag med på morgnarna när barnen tittar på teve. Fick en idé i början på sommaren som jag inte har kunnat släppa. Det är ganska snabbjobbat och väldigt olikt Ska vi slå vad, så det är bra att rensa hjärnan med. Får fortfarande ganska mycket läsarreaktioner, t ex den här som kom för några dagar sedan:

"Rebecka! Läste din bok i våras! Tyckte den va kanon! Jättebra och relevant för högstadieungdomar typ! Verkligen värd! Du är verkligen en fantastisk författare! Fortsätt!"

Det är ju jätteroligt och man blir verkligen tacksam. Samtidigt kan man ju bli lite stressad på något konstigt sätt.   Måste komma tillbaka till att lita helt och hållet på Gud, som jag gjorde när jag skrev den första boken. Det är han som all ära ska ha.