Julläsning

I jul har jag för familjens skull inte skrivit så mycket. Men nu är jag hemma igen och njuter av snöfallet och en brasa. Har skummat Stephen Kings bok Att skriva i jul. Den satte ord på mycket som jag och säkert många andra har tänkt och känt, och gav lite nya tankar också. Mest förvånad blev jag över att Stephen King inte planerar sina böcker i förväg - det är det som gör dem så spännande; Han vet inte ens själv när han skriver dem hur de ska sluta. Fick några noveller av honom med mig hem också eftersom jag inte läst så mycket. (Gillar faktiskt inte skräck, varken som film eller i bokform.)

Läser även ett utkast till en roman, som jag tycker är riktigt bra såhär långt. Bara att önska författaren lycka till.
Taggar: skriva, skrivande, skrivprocessen;

En riktigt god jul
God jul önskar jag, Matilda, Sara, Stephanie, Oliver och alla andra i Nyvalla, till alla er fina och goa läsare runtom i landet. 

Bilden är tagen av Anna Dahlbacka och visar ett hus på deras gård. Visst är den fin?

På tåget


Skriver på tåget så att jag mår illa... Snabbtåget susar fram som någon sorts luftskepp. Men det är värt lite illamående om man får ner några tankar till på pränt.

Förresten, om du försöker läsa vad jag skrivit på skärmen så kan jag säga att det inte avslöjar så mycket. Scrollade lite så att det skulle bli obegripligt. Ha!
Taggar: skrivande, skrivprocessen;