Look alike

Efter ett ryck i trädgården (precis när min man hade klippt färdigt gräset rasade ett murket träd så att vi fick såga och bära grenar i en timme), följt av en efterlängtad tur till sjön med goa Claes och Maria (sjön slog obegripligt nog till med riktiga havsvågor, till alla barns stora förtjusning), kopplar jag av på kvällen med att läsa om Paul William Youngs bestseller Ödehuset. Jag gav bort mitt förra ex till en vän och har längtat efter att få läsa den igen, så jag slog till när jag hittade den bland "4 pocketar till priset av 3". Och nu kom tillfället att läsa. Vissa böcker ger liksom mer om man läser dem flera gånger och det här kan mycket väl vara en sådan. Vi får väl se!

Satte mig på balkongen med boken nu i kväll. Insåg att vår verkstad faktiskt är rätt så lik ödehuset. Det är väl inte så smickrande för verkstaden tyvärr!

Paddling och magiskt ljus

Efter att boken skickades till tryck nyligen har jag tagit det lite lugnare. I lördags åkte hela familjen till Bråneholm för att möta vänner på paddlingstur. Det var långt och inte så lätt att hitta, men när vi kom dit kändes det väldigt värt resan. Bråneholm är ett nästan magiskt vackert ställe med ljusgrönt ljus under höga träd med knotiga rötter, en strid strömmande fors med många armar, och ruiner av ett 1800-talspappersbruk.

Efter grillningen fick jag faktiskt chansen att paddla en timme (ner till Försjön), min första paddling på flera år. Och då var det ju tur att det blev på den vackraste sträckan på hela Stångån. Mycket "glida och styra", mellan gröna träd där man bara kan lägga sig ner i kanoten och flyta med strömmen och titta upp i trädkronorna. Men det finns även några strida och grunda ställen, så vi fick lite dramatik/komik också. Alla tabbar man gör i en kanot ser ut som slapstick. Jag skrattade mer än jag har gjort på länge. Det är så skönt att bara vara ute och härja en stund och inte behöva ta ansvar för någonting alls utom att se till att komma hem så småningom! Tyvärr har jag inga bilder från själva paddlingen.