Ljudklapp

Här kan du lyssna på ett smakprov ur min bok! Jag läser från ett par av de första kapitlen, så ingen spoiler!

https://soundcloud.com/rebecka-fredriksson/ska-vi-sla-vad-smakprov
Taggar: Pärlan förlag, Rebecka Fredriksson, Ska vi slå vad, bok, roman, ska vi slå vad, smakprov, ungdomsroman;

Ny upplaga!

Just nu trycks andra upplagan av Ska vi slå vad! Fick ett mejl från förlaget idag. Det känns jättekul förstås! Slutsåld på förlaget efter bara tre månader!
 
Fortfarande kommer det många positiva läsarreaktioner, flera i veckan. Den här kom igår, från en läsare som mest verkar ha fokuserat på formen: "Din bok är bra... Det är jättefint flyt i texten och det blir en bra balans mellan, och i funktionen hos, olika typer av dramatiska punkter. Det blir helt enkelt en väl fungerande helhet."
 
Det är fin uppmuntran i vardagen. Idag har jag skrivit några sidor, men framförallt strukit mycket - i mitt nya manus alltså. Jag trodde nästan att jag skulle hitta mer "rätt" från början nu när det är andra gången jag försöker skriva en roman. Men det är nog som när man skriver en tidningsartikel - det blir ofta bäst om man först skriver så att man är nöjd och sedan kortar ner till hälften. Fast i det här läget stryker jag inte ord och stycken, utan hela kapitel och personer som inte tillför tillräckligt mycket åker rätt ner i papperskorgen utan att någon människa någonsin behöver se dem. Manuset blir plötsligt väldigt kort igen, men jag tröstar mig med att allt det här strykandet är det som gör att texten hittar sin form och förhoppningsvis blir riktigt bra en vacker dag.
Taggar: Rebecka Fredriksson, bok, ska vi slå vad, skriva, skrivande, skrivprocessen;

Läsarsiffror

Snart på väg till Näs igen! Många roliga samtal igår, bland annat med en familj (gissar två systrar och en svåger) som läst boken alla tre och tyckt om den. De hade i sin tur lånat den av någon som köpt den av mig. Det är ju det roliga med böcker, att de ofta går runt bland många! Det gör ju att det är stört omöjligt att veta hur många läsare en bok faktiskt har.