Arbetets gång

Nu har jag kommit till läget att jag har nästan 150 sidor manus. Det är dags att redigera igen, och korta, korta, korta. Skulle inte förvåna mig om manuset är nere på 75 sidor igen om ett par månader. 

Konstigt egentligen att jag inte kan skriva rätt från början, men jag tror hjärnan behöver processa i många steg. Först research. Det jag skriver precis efter blir mest som faktaanteckningar. Någon dag senare har hjärnan bakat om det till mer läsvänlig text. Ytterligare mycket senare har fakta landat in så väl så att de komma in naturligt i själva berättelsen. Ny research, nya fakta kommer fram. Stycken måste omarbetas eller åtminstone omprövas. Då passar de inte ihop med övrigt, osv. Kan konstatera: Så länge det kommer fram nya fakta i målet sitter man aldrig säkert som författare.

Godnattsaga i stökiga pojkrummet

(null)
Visst är det kul att kunna läsa själv!

På historisk mark

Fick igår chansen att för en tidning intervjua Sara Schwardt, hon som under sin barndom och ungdomstid brevväxlade med Astrid Lindgren! Sara är numera själv författare och hennes senaste bok, Kära Astrid, det är jag igen, har jag tidigare citerat här på bloggen. Där berättar hon öppenhjärtigt om krisen som ledde till att hon så småningom flyttade till Mariannelund och fick ett nytt liv.  Hon är en så otroligt duktig författare att jag blev riktigt nervös av att träffa henne. Men samtidigt en så väldigt jordnära och härlig person. Intervjun gjordes så klart vid Astrid Lindgrens barndomshem Näs. Artikeln kommer i sommar!