Vilse på kyrkogården

En dag för drygt ett år sedan när jag satt och läste tidningsklipp gick det upp för mig att Lilly är begravd precis här i närheten. Jag åkte bort till kyrkogården, och turligt nog så råkade kyrkvaktmästaren Annelie vara där just då. Hon kunde på rak arm peka ut både Lilly Gustafssons egen grav, hennes föräldrars (G O Nilsson och Amanda), hennes systrar Agnes (gift Gustafsson) och Ingrids (gift Hjalmarsson) och hennes systerson Nils och hans Ingrids respektive gravar.

Det där med att de var två Nils och två Ingrid och en syster som hette Gustafsson både som gift och ogift, trasslade till det så mycket i mitt huvud att jag var tvungen att gå hem och rita upp släktträdet för att fatta. Hur som helst så fotade jag gravarna den gången. Och i dag blev det en bild till. Ni långväga läsare av bloggen som inte så ofta har vägarna förbi Djursdala kan kanske tycka att det är intressant att se Lillys gravsten på bild. Såhär ser den ut:

Det har kommit lite förslag om att märka ut graven mer ordentligt, så att intresserade lättare kan hitta till den, men kyrkogården är inte så stor. Om man vet vad man letar efter så hittar man det, med lite envishet. Lilly Gustafssons grav ligger i fjärde raden från kyrkan räknat, närmast sjön. För vägbeskrivning till Djursdala kyrka, sök på t ex Google Maps.

Taggar: Brev från Syster Lilly;

Kommentera inlägget här :