Förberedelser och tipsSemester men litegrann händer ändå med boken nu när jag är på hemmaplan igen. Som det ofta varit med detta projekt så är det många grejer som nästan ger sig självt. Jag tror faktiskt att det viktigaste jag kan göra är att be Gud att leda, och sedan bara se vad som händer.

Sprang på en person i mataffären som kunde ge många tips om intervjupersoner som jag kan försöka träffa på resan. Hon hade en del andra  kloka synpunkter också, som jag tar vara på. Träffade även en person som hittat en bok som mycket liknar (tror hen) det jag försöker skriva. Ska få låna och läsa den snart. Kanske kan ge lite nya tankar. 

Jag har även varit på Näs och köpt en bok om Astrid Lindgrens liv, på engelska. Det är fascinerande att tänka på alla beröringspunkter som finns mellan deras liv. Astrid Lindgren föddes tre år efter min huvudperson, bara någon mil ifrån henne. Bådas föräldrar var bönder, varmt troende, som även engagerade sig för de fattiga i sin närhet. På 1920-talet flyttade de båda till Stockholm, men av mycket olika anledningar. Astrid Lindgren jobbade under andra världskriget på brevcensuren som kontrollerade internationell post, och skulle därmed kunna ha läst något av min huvudpersons alla brev. Fascinerande, som sagt.

Boken ska en av dem som jag ska träffa på resan få. Kunde inte låta bli att bläddra lite i den. Jättefin, tycker jag.
Astrid from Vimmerby av LenaTörnqvist,  1998.

Kommentera inlägget här :