Fin recension på bokbloggen Oarya

Citat från bloggen: "På många sätt är ”Ska vi slå vad” en av de böcker som fått mig att tänka till, betydligt mer än vanligt faktiskt [...] Jag är väl ungefär så sekulariserad som det bara går, vilket gör att jag personligen inte kan relatera till mycket av det som beskrivs i boken, men jag inser att det mycket väl kan vara så för många andra, bland annat tonåringar, att man känner att man nästan måste ”komma ut” som kristen beroende på sin omgivning."
 
"Som diskussionsunderlag tror jag därför att den här boken absolut kan vara användbar. Språket är enkelt och dialogerna är trovärdigt återgivna. Däremot kan jag känna att temat ”allt löser sig om man ber” upprepas lite väl många gånger och används för att lösa allt för många problem, allt från skrikande barn till uppvaknande på sjukhus."
 
Recensenten tycker att karaktärerna är platta (det kan jag bjuda på!) och avslutar med att boken är "... väldigt tänkvärd, även för sådana som mig som ställer sig rätt tvivlande till allt vad religion heter, och det är faktiskt den största bedriften som Fredriksson och hennes bok lyckas med."
 
Läs hela recensionen på http://oarya.se/2014/11/13/ska-vi-sla-vad/

Kommentarer :

#1: Anonym

Håller helt med recensenten! Ingen bok som tilltalar mig Gud är inte svaret på allt!!

Svar: Ok, läste du recensionen?! :)
Rebecka Fredriksson

skriven
#2: XX

Kul Rebecka! :D

skriven
#3: David /OArYA

Hej!

Kul att du hittade recensionen! Hoppas att du inte tog illa upp av det jag inte gillade så mycket och tog upp i recensionen, men jag tycker ju faktiskt att du skrivit en intressant bok och hoppas att den hittar sin målgrupp!

God jul och gott nytt år!
mvh
David /OArYA

Svar: Tack! Jo, den har faktiskt fått ett oväntat varmt mottagande :) och trycks just nu för andra gången, vilket känns jättekul när det bara har gått lite drygt tre månader. Jag är väldigt glad för det som du skrev som inte var lika positivt också, det är ju värdefullt för mig inför framtida skrivprojekt. Men det viktigaste är att känna att man har lyckats förmedla något, och det tyckte ju du (och många andra) att jag har... Så tack!
Rebecka Fredriksson

skriven
#4: David /OArYA

Såg en sak nu också - ni får jättegärna använda citatet från mig i reklamblad och här på din blogg, men korrigera gärna så att det står rätt adress och namn på bloggen, ni har vänt lite på bokstäverna :)

Svar: Tack för påpekandet! Det ska jag fixa till genast! Ursäkta.
Rebecka Fredriksson

skriven

Kommentera inlägget här :